طراحی سایت

قالب وبلاگ

جای خالی سرمایهگذاران در صنایع تبدیلی کردستان/ محدودیت در ارائه - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم

جای خالی سرمایه‌گذاران در صنایع تبدیلی کردستان/ محدودیت در ارائه تسهیلات بانکی کم بهره

جای خالی سرمایه‌گذاران در صنایع تبدیلی کردستان/ محدودیت در ارائه تسهیلات بانکی کم بهره

در چند دهه گذشته دولت در زمینه خصوصی سازی و کاهش دایره نفوذش در حوزه‌های اقتصادی اقداماتی را انجام داده است تا بتواند فضای کسب و کار را به سمت فضای رقابتی سوق دهد...

به گزارش آفتاب دل، در چند دهه گذشته دولت در زمینه خصوصی سازی و کاهش دایره نفوذش در حوزه‌های اقتصادی اقداماتی را انجام داده است تا بتواند فضای کسب و کار را به سمت فضای رقابتی سوق دهد، اما در این میان هنوز بسیاری از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی از مشکلات و موانع پیش رو انتقاد می‌کنند و بر این باورند که باید بستر مناسبی را برای حضور بخش خصوصی ایجاد کرد.


کشاورزی یکی از حوزه هایی است  که مورد توجه سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است و نیاز است که با شناسایی ظرفیت‌ها و توانایی‌های منحصر به فرد این بخش در استان ، زمینه را برای حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی فراهم کرد، زیرا ظرفیت های ویژه‌ای در زمینه کشاورزی در استان وجود دارد که نه تنها اقتصاد استان، بلکه اقتصاد کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.


از طرفی استان به لحاظ دارا بودن پتانسیل‌های خوب از جمله آب و خاک می‌تواند در زمینه تولیدات صنعتی رشد و توسعه یابد، اما هنوز اکثر محصولات تولیدی به صورت خام به فروش می رسد و جای خالی صنایع تبدیلی همچنان خالی است.

 

دلالان سود می‌برند
یکی از باغداران که در «قلیان» روستایی نزدیک سنندج مشغول باغداری است می‌گوید: به دلیل کمبود و نبود صنایع تبدیلی و فراوری در استان سالانه  چندین هزارتن از انواع میوه ها با کیفیت عالی  و قیمت هایی بسیار کم برای تهیه  کمپوت و خوراکی های دیگر به استان‌ها فروخته  می‌شود. این د ر حالی است که  اگر صنایع تبدیلی در استان وجود داشت بهتر می توانستیم کار کنیم و مشکلاتمان نیز کمتر می شد.


«خلیل امام قلی» با اشاره به این که سود اصلی را دلالان به جیب می‌زنند، توضیح می‌دهد:  کشاورزان زحمت زیادی را متقبل می‌شوند، اما در زمان برداشت محصولات به دلیل نبود صنایع تبدیلی وبرای این که محصولاتشان از بین نرود مجبورند آن را با قیمت کم به دیگر شهر ها بفروشند و در این میان سود اصلی برای دلالان می‌ماند.

سود بانکی؛ مانع رشد کشاورزی
امام قلی سود بانکی را مانعی برای رشد کشاورزی عنوان می‌کند و می‌افزاید: در خانواده ما چندین تحصیلکرده  بیکار وجود دارد. با خریدن این باغ سعی کرده‌ام که تا حدودی برای آن ها شغلی فراهم کرده باشم، ولی اگر دولت با دادن وام های کم بهره به ما کمک می کرد می توانستیم با راه اندازی واحدهای تبدیلی کوچک هم از بیکاری بکاهیم و هم محصولاتمان را با سود بیشتری بفروشیم .

 

انباشته محصولات به دلیل نبود صنایع تبدیلی
یکی دیگر از کشاورزان که هر ساله زمین هایش به زیر کشت سیب زمینی می رود با اشاره به ظرفیت‌های بخش کشاورزی در استان می‌گوید: آب و هوای مناسب دشت های قروه و دهگلان سبب می شود که هر ساله به سطح زیرکشت اضافه ‌شود . با توجه به کشت این محصول  و محدودیت آب در این شهرستان ها می‌توان برای این محصول سرمایه‌گذاری کرد.


«علی قادر مرزی» با تاکید بر توسعه صنایع فراوری در استان می‌افزاید: اگر صنایع تبدیلی در استان وجود داشت به راحتی می توانستیم محصولات خود را تبدیل به انواع تولیداتی بکنیم که از این محصول به دست می آید که در این صورت دیگر  مجبور نمی شویم  آن را با قیمت بسیار کم به دلالان شهرهای دیگر عرضه کنیم.


قادر مرزی می‌گوید: برخی اوقات نیز به دلیل نبود صنایع تبدیلی در استان و اضافه کشت مجبوریم  محصول خود را انبار کنیم که با این کار بیش از دو سوم محصولمان از بین می رود و مجبوریم آنها را دور بریزیم.

برند سازی محصولات باغی استان
یکی دیگر از کشاورزان که سالانه چندین تن توت فرنگی برداشت می‌کند می‌گوید: کردستان یکی از قطب‌های تولید محصول توت فرنگی در کشور است و متاسفانه هنوز در استان خبری از صنایع فراوری این محصول وجود ندارد.


«کیومرث مجیدی» با اشاره به خلأ صنایع تبدیلی اظهار می‌کند: متأسفانه با توجه به نبود صنایع  تبدیلی وبسته‌بندی مدرن، این محصول به صورت خام به استان‌های دیگر از جمله تهران، تبریز وخراسان صادر می‌شود و با برند همان استان در کشور یا در خارج از کشور توزیع می‌شود.

 

تشکیل کارگروه های متخصص
یک کارشناس ارشد کشاورزی  می‌گوید: نبود صنایع تبدیلی در کردستان یکی از بزرگ ترین معضلات استان است.


«علی کریم نژاد»  ادامه می‌دهد: غالب مردم شهرستان های استان معیشت خود را از طریق حوزه دامداری و کشاورزی به دست می آورند و نیاز است تا مطالبات و مشکلات این حوزه مورد بررسی دقیق و جدی قرار گیرد.  وی اضافه می‌کند: نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش های زراعت، دامداری و باغداری باعث شده  که کشاورزان کردستانی تولیدات خودرا به صورت خام به بازار عرضه کنند.


این کارشناس ارشد کشاورزی می‌گوید: توجه و تمرکز بر پتانسیل ها و قابلیت های منطقه‌ای در برنامه‌ریزی‌ها  بسیار باید مورد توجه کارگزاران استانی قرار بگیرد که این مهم  با تشکیل کارگروه‌های متخصص و صاحبنظر قابل حصول است. از جمله این ظرفیت‌های بومی، حوزه های کشاورزی و دامپروری است که در طول تاریخ، شغل اصلی مردمان این دیار و بلکه مزیت و مشخصه مردمان کردستان و ساکنان استان بوده است.

نیاز به تسهیلات کم بهره
رئیس جهادکشاورزی استان نیز با اشاره به صنایع فراوری در استان اظهار می‌کند: زمینه برای حضور سرمایه‌گذاران برای ایجاد و احداث صنایع فراوری در استان وجود دارد.


«کریم ذوالفقاری» ادامه می‌دهد: باید مدیریت تولید و برنامه ریزی تولید را برای تمام محصولات کشاورزی حاکم کنیم  و بسته به بازار تولید داشته باشیم؛ یعنی این که قبل از تولید نیازسنجی بازار را انجام داده باشیم.


وی تصریح می‌کند: در زمینه صنایع تبدیلی و فراوری دارای  وضعیت ایده‌آل نیستیم . وقتی ما از عملکرد راضی هستیم که محصولاتمان ارزش افزوده اساسی  داشته باشند، اما در این زمینه یک سری محدودیت‌ها از جمله بهره های بالای تسهیلات وجود دارد.


این مسئول می‌افزاید:  در حال حاضر طرح‌های بسیاری وجود دارد، اما متاسفانه به دلیل محدودیت در ارائه تسهیلات بانکی کم بهره، این طرح‌ها اجرایی نشده است، زیرا ارائه تسهیلات ، اما با بهره‌های بالا برای کشاورزی استان جوابگو نیست. البته وضعیت استان نسبت به سایر استان‌های کشور در این زمینه مناسب‌تر است.


ذوالفقاری ادامه می‌دهد: با وجود این محدودیت‌ها فعالیت‌های خوبی در ایجاد صنایع فراوری استان انجام شده است که می‌توان به کود مرغی، کارخانه‌های فراوری سقز ، ون، بن بنک و همچنین صنایع سردخانه‌ای در استان اشاره کرد.

گزارش از غریبه رحیمی

انتهای پیام/



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 31
بازدید دیروز: 14
کل بازدیدها: 265357

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت